Recepty
Relaxační a vzdělávací centrum
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
1. dubna 2023 se uskuteční další Den otevřených dveří, na kterém si budete moct vyzkoušet všechny styly cvičení – TaiJi, QiGong, NeiGong, Jógu, poslechnout si přednášky. Připravíme pro vás občerstvení a oběd, pitný režim. Těšit se můžete tradičně i na nějaké překvapení.
JÓGA S LINDOU LACINOVOU
Od března se můžete těšit na lekce jógy s Lindou Lacinovou. Lekce Jógy pro klidnou mysl budou okořeněny antistresovými technikami z hormonální jógové terapie a také fyziojogou, kterou Linda studuje v Brně
NEIGONG S LUĎKEM RŮČKOU
Středy 17,00 – 18,30 Neigong s Luďkem. Jedná se o starodávný styl cvičení, kterému se Luděk již léta věnuje a studuje jej, nyní se rozhodl podělit se o své poznatky a radost ze cvičení s vámi.
Vyberte si, co vás zajímá
Máte už své oblíbené cvičení či zájem, nebo si ho teprve vybíráte? Tak či onak, sál nabízí širokou nabídku cvičení, kurzů a workshopů. Vyberte si z nabídky našich lektorů.
Malinový dezert
LENKA CHLEBOUNOVÁ
Základní recept na dezert, který tradičně v Sále mlsáme na každém Dni otevřených dveří:
500ml mléka (kravské, mandlové, rýžové, ovesné, kokosové)
40g kukuřičného/bramborového škrobu
ochucovadlo např.: vanilka, citronová kůra, kardamom, skořice
cukru dle chuti
další kukuřičný škrob cca 2 lžíce
sklenice vody
sáček mraženého ovoce (maliny, lesní směs, zahradní směs…)
ovocný sirup/cukr
Většinu mléka dáme vařit, ve zbylém mn studeného mléka rozmícháme škrob, dochutíme (vanilka, kardamom, citrusová kůra) – doporučuji vybrat jen jednu z těchto celkem výrazných chutí, přidáme cukr a za stálého míchání vlijeme do prohřátého mléka a uvaříme puding. Ten za tepla plníme do skleniček/pohárů a necháme si místo na ovocnou část, kterou připravíme takto: vaříme cca 400ml vody s rozmíchaným např malinovým sirupem (pro barvu a sladkou chuť), lze nahradit jen cukrem, ve skleničce se studenou vodou rozmícháme škrob a pomalu přiléváme za stálého míchání do vařící se vody s cukrem/sirupem až dosáhneme konzistence cca pudingové, ale musí být čirá (zpočátku je mléčná). Odstavíme a vsypeme mražené ovoce, jemně promícháme tak, abychom „nerozbili“ ovoce a ihned vrstvíme na puding. Dezert necháme vychladit. Ozdobit lze např mátou/meduňkou nebo čersvou malinou či jiným ovocem. Do pudingové části lze přimíchat např chia semínka, plátky mandlí , kokos apod. Ovocnou část lze připravit i např z filetovaných citrusů (pomeranče, limetky apod.) Fantazii se meze nekladou. Šlehačka na ozdobení není nikdy na škodu… PS: konzistence spodní části dezertu by měla být hustější než ovocná.
Duangu chléb
TOMAS HERYAN
Dalším receptem z našich DOD je recept na chléb, který peče skvělý Tomík a jeho manželka. Systém Duangu – stravování bez „zrní“. Duan znamená „přerušit, ukončit, zanechat“, gu je souborným názvem pro semena obilovin a „bobů“, tedy luštěnin, ke kterým byly v 17. století – za dynastie Ming přiřazeny i brambory, tzv. „zemské boby“.
Chléb Duangu:
230g slunečnicových semínek
2 vejce
30g chia semínek namočit s 0,6 dcl vody
60g zlatých lněných semínek
2 lžičky kypřícího prášku
25g psyllia
2 lžičky kmínu
2 lžíce jablečného octa
1 lžička soli
voda.
Chia semínka na 5 minut namočte ve vodě, slunečnicová a lněná semínka s psylliem umelte v kuchyňském mixéru. Do namletých semínek přidejte zbylé ingrdience a postupně vlívejte vodu, dokud nevznikne konzistence podobná těstu. Těsto vložte na pečící papír do formy na srnčí hřbet a pečeme při 220 C přibližně 20 až 30 minut. Trouba musí být perfektně vyhřátá! Stav kontrolujte špejlí. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z nádoby.
Meditace a jóga
SOŇA SIEPAKOVÁ
Jóga
DANIELA BÁRTOVÁ
Daniela se věnuje různám druhům jógy (ashtanga józe, jivamukti józe, yin józe a rádža józe). Baví ji učit a své zkušenosti předávat dál. V současnosti nejblíže malým dětem a seniorům. Věnuje se dětské józe a józe pro rodiče s dětmi. Připravuje se na kurzy jógy pro seniory se zdravotním omezením. Kromě kurzů jógy provádí také bylinné masáže.
Hormonální jógová terapie
LINDA LACINOVÁ
Linda je certifikovaná lektorka hormonální jógové terapie pro ženy, muže a diabetiky, dále jógy, fyziojógy, školy pánevního dna metodou 3×3 a gravidjógy. Pomáhá lidem překonávat problémy s hormonální nerovnováhou, eliminovat stres a praktikovat jógu zdravě s ohledem na jejich zdravotní omezení.
Jóga
SIMONA TUCHTASUNOVÁ
NeiGong, QiGong, TaiJi
LUĎEK RŮČKA
Celostní medicína, TČM, ajurvéda
ROMANA FARNA
Romana je celostní terapeutka. Už noho let se věnuje tradiční čínské medicíně, ájurvédě, dietologii a bylinné léčbě. Na svých seminářích klientkám doporučuje vhodné dýchání, cviky a různé svépomocné techniky. Praktikuje na nich masáže a akupresuru. Je také lektorkou jógy, oční jógy, pránajámy.
QiGong, fasciální masáže
TOMÁŠ PŘISTOUPIL
Tomáš vystudoval Shiatsu. Kraniosakrální terapii, reflexologii chodidel, fasciální masáže praktikuje už několik let. Qigongu se věnuje společně se svou praxí. Nyní cvičí Qigong, styl Orel v hnízdě.
Webdesign © 2023 Jakub Klein jakubklein.com